Metoder

Det finns många metoder för att gå ned i vikt. Det är bara du som vet vilken metod som passar dig bäst. Sammanställningen här är på intet sätt fullständig utan ger dig exempel på olika bantningsalternativ.

CambridgeMetodenCambridgekurens måltidsersättningar består av soppor, mjölkdrinkar eller bars. Dessa äter du istället för vanlig mat. Cambridgekuren innehåller alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver, men ger endast 470 kcal (kalorier) per dag om du äter 3 måltidsersättningar per dag.
Måltidsersättningen ersätter en vanlig måltid. Den lämpar sig bäst för dem som vill hålla sin vikt, men kan med fördel användas av de som vill gå ner i vikt, så väl till dig som stressar och inte hinner äta en riktig måltid, tränar etc. Cambridgekuren kan ätas som ren kur eller kombinetas med vanlig mat. Metoden är testad vid Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset.
Texten är hämtad från Cambridgekurens hemsida.


HälsovaktenHälsovakten är Sveriges ledande dataprogram för kostrådgivning och viktkontroll. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt, eller gå upp i vikt om du så vill, och ändå äta rätt och näringsriktigt. Det är skapad för dig som vill äta näringsriktigt eller vill förändra din vikt på ett sunt sätt. Programmet är mycket lätt att använda och låter dig bl.a.:

  • Förändra din kroppsvikt, samtidigt som du äter rätt
  • Se om du får i dig tillräckligt med viktiga näringsämnen
  • Planera och näringsberäkna dina måltider. Du kan t.ex. lätt beräkna tidningarnas recept.
  • Få svar på dina frågor, t.ex. "Om jag äter en tårtbit, hur länge måste jag promenera för att förbränna de extra kalorierna?"
  • Hjälpa ditt tonåriga barn lära sig att äta rätt.
  • Se vad olika matvaror innehåller: kalorier, fett, vitaminer, mineralämnen, kolesterol, m.fl.

Texten är hämtad från Hälsovaktens hemsida.


NutrilettNutrilett är en närande och kalorifattig måltidsersättning som hjälper dig att bli slankare på ett förnuftigt och hälsosamt sätt. De unika Nutrilett-produkterna ger dig dessutom valfrihet att gå ner i vikt på det sätt som passar dig bäst.
Nutrilett finns både som vattenlösligt pulver och som bars, en måltidsersättning när du vill ha något att tugga på. Båda finns i flera olika smaker och innehåller alla näringsämnen som du behöver inklusive 29 vitaminer och mineraler.
Texten är hämtad från Nutriletts hemsida.


ViktVäktarnaViktVäktarnas metod bygger på att äta rätt kost och motionera regelbundet. Man träffas en gång i veckan, väger sig, får sitt kursmaterial och får en lektion. Lektionerna handlar om allt från motivation till provsmakning av nya smala produkter. Varje lektion leds av en konsulent som själv gått hos ViktVäktarna tidigare.

AdLibris

TradeDoubler

Tjejringen

Tiger-länk